Benodigdheden (4 personen)
1 verse (fles)pompoen
1 courgette
2 tenen knoflook
1 ui
2 el olijfolie
800 gr kikkererwten in blik
400 gr tomatenblokjes
2 tl gemalen komijn
1 mespunt cayennepeper
2 kaneelstokjes
150 gr zachte geitenkaas
Bereiding
Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokjes toe.
Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.
Bron: Allerhande
Geef als eerste een reactie