
Benodigdheden
2 kleine uien
1 kg flessenpompoen
½ el Italiaanse kruiden
Vers gesneden bieslook
Olijfolie
1 teen knoflook
1 liter water
2 kruidenbouillontabletten
300 gr broccoli
250 gr verse tortellini spinazie/ricotta (pak 250 g)
125 gr mascarpone
Bereiding
Snipper de uien.
Spoel de flessenpompoen schoon en snij het in blokjes (je hoeft de pompoen niet te schillen). Verhit in een grote pan wat olijfolie.
Pel de knoflook en pers uit boven de pan. Voeg de fijngesneden ui toe en fruit dit ongeveer 2 minuten op een laag pitje.
Voeg de pompoenblokjes, 1 liter water, de bouillontabletten, de Italiaanse kruiden toe en laat het, nadat het water gekookt heeft, op een laag pitje ongeveer 15 minuten sudderen.
Breng ondertussen een grote pan met water aan de kook.
Maak de broccoli schoon, was het en snij het in kleine roosjes.
Kook de tortellini ongeveer 3 minuten in kokend water.
Voeg vervolgens de roosjes broccoli toe aan de tortellini en laat dit ongeveer 5 minuten mee koken.
Roer de mascarpone door de soep en breng het eventueel op smaak met wat peper/zout.
Pureer de pompoensoep met een staafmixer.
Laat de tortellini en broccoli in een zeef uitlekken en schep het door de soep.
Bestrooi de soep met wat bieslook.
Geef als eerste een reactie