Pompoensoep met een twist

Benodigdheden (4 personen)
1 flespompoen
2 winterpenen
3 sjalotten
2 knoflooktenen
3 à 4 cm gember
1 rode appel
1 sinaasappel
2 groente bouillonblokjes
200ml kokosmelk
800ml water
Olijfolie

Bereiding
Maak de groenten goed schoon.
Verwijder de pitten uit de pompoen en snij deze dan in stukjes, evenals de winterpenen. Snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de gember en snij deze in stukjes. Pers de sinaasappel. Schil de appel en snij deze in stukjes.
Verhit wat olie in de pan en fruit de sjalotten, knoflook en gember ongeveer 3 minuten op lage temperatuur.
Voeg de stukjes pompoen en winterpeen toe en laat dit ongeveer 5 minuten bakken. Breng het op smaak met nog wat peper en zout, indien wenselijk.
Voeg de water, bouillonblokjes, stukjes appel en sinaasappelsap toe en laat dit ongeveer 20 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Uiteraard kan je er altijd nog soepballetjes aan toevoegen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*