Portobello’s met spinazie en zalm

Benodigdheden (2 personen)
4 stuks portobello, schoongemaakt
20gr bosui, in ringetjes
2 rode puntpaprika’s
1 rode peper, fijn gesneden
Ghee (Indiaase versie van geklaarde boter, roomboter kan ook)
200gr verse zalm, in blokjes
200gr spinazie, gewassen en gedroogd
4el crème fraîche
peper en zout
60gr geraspte kaas
100gr rucola
2el amandelschaafsel, geroosterd

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij het steeltje uit de portobello’s en schraap de lamellen er met een theelepeltje uit. De lamellen gooi je weg het steeltje kan je in stukjes snijden en straks meebakken met de bosui. Leg de portobello’s op een ingevette bakplaat met de bolle kant onder.

Snij de bosui in ringetjes. Snij de paprika en de rode peper in kleine blokjes.

Schuif de portobello’s in de warme oven en bak ze 10-12 minuten beetgaar.

Snij ondertussen de zalm in blokjes en bak dit in een wok in wat ghee of roomboter, ongeveer 2-3 minuten. Het is niet erg als de zalm uitelkaar valt tijdens het omscheppen. Leg de zalm op een bord en houd even warm onder aluminiumfolie.

Bak de paprika en de rode peper in dezelfde boter ongeveer 3 minuten op matig vuur, doe dan bosui erbij en de stukjes steel van de portobello en bak nog een minuutje mee.

Doe dan de spinazie erbij en laat het, omscheppend, slinken. Giet het overtollig kookvocht zoveel mogelijk af.

Roer de zalm en crème fraîche door het spinazie mengsel. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Warm alles een minuutje door op laag vuur.

Vul de voorgebakken portobello’s met je spinaziemengsel, probeer ze zo hoog mogelijk op te vullen, rasp er nog wat kaas over en bak de gevulde portobello’s nog een minuut of 3-5 in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Verdeel ondertussen rucola over twee borden.

Rooster in een droge pan wat amandelschaafsel tot ze beginnen te kleuren. Haal het amandelschaafsel vervolgens uit de pan en zet het even apart in een bakje.

Leg op elk bord 2 portobello’s bovenop de rucola, garneer en bestrooi met het amandelschaafsel.

Heerlijk met een gebakken zalm op de huis.

Bron: Koolhydraatarmrecept

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*