Quinoasalade en avocado met een sesamjasje.

Benodigdheden avocadoplakken met sesamjasje
2 avocado’s
125 ml aquafaba (het vocht uit een blikje kikkererwten) of 1 geklutste ei
1 el citroensap
50 gr amandelmeel
75 gr sesamzaad
1 el zeezout

Benodigdheden quinoasalade
90 gr quinoa
100 gr gemengde sla naar keuze
1 x 400 gr blik kikkererwten (bewaar het vocht)
Handvol groene druiven, gehalveerd
10 cm komkommer, dun gesneden
Handvol geroosterde amandelen, gehakt
5 gesneden radijsjes

Benodigdheden dressing
2 el sojasaus
2 el sesamolie
1 el appelazijn of rijstazijn
1 el ahornsiroop

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Kook de quinoa in 250 ml zoutwater, ongeveer 15 minuten, tot het droog gekookt is.

Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het vocht.
Voeg bij het vocht van de kikkererwten (aquafaba) 1 el citroensap.
Doe de sesamzaad en amandelmeel in een kom met het zout en roer het door elkaar.
Halveer de 2 avocado’s en haal de pit eruit. Haal de avocado uit de schil en snij het in plakken.
Dip elke plak avocado in de aquafaba en geef ze vervolgens een jasje door het door de sesamzaad/amandelmeelmengsel te halen.
Leg de van sesam voorziene avocadoplakken op een bakpapier en rooster in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten.
Laat de avocado afkoelen.

Doe alle benodigdheden voor de dressing in een kom en roer het goed door elkaar. Roer de helft hiervan door de gekookte quinoa (bewaar de andere helft voor de salade.)
Voeg de kikkererwten toe aan de quinoa en hussel het door elkaar.
Doe de quinoa met kikkererwten onder in de slakom.
Hierbovenop komt de sla met komkommer, radijs, geroosterde amandelen en druiven.
Drizzel hieroverheen de rest van de dressing.

Serveer de quinoasalade met de avocadoplakken met een sesamjasje.

Bron: The Green Kitchen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*