Schelpenpasta gevuld met spinazie-, bloemkoolcrème

Benodigdheden
400 gr Schelpenpasta
Olijfolie

Benodigdheden vulling/crème
650 gr bloemkool
1 handvol verse basilicum
3 handvol spinazie
1 ui
3 teentjes knoflook
1 el miso pasta
1 kopje amandelmelk
Zout
Peper
2,5 el kikkererwtenmeel of maïzena

Benodigdheden saus
600 ml passata
200 ml soja keukenroom
1 handje verse basilicum
1 el oregano
2 el gerookte paprikapoeder
Zout
Peper
1 ui
3 teentjes knoflook

Bereiding
Kook de schelpenpasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af en laat het afkoelen.

Bereiding vulling/crème
Snij 1 ui en pers 3 teentjes knoflook. Fruit dit aan in een pannetje met een klein beetje olijfolie. Voeg de miso pasta toe en haal het van het vuur.

Snij de bloemkool in stukken en doe dit in de foodprocessor samen met de ui/knoflook spinazie en basilicum. Blender het fijn.
Voeg de amandelmelk toe en blender het tot een crèmig geheel. Voeg eventueel nog wat zout/peper toe.
Voeg de kikkererwtenmeel/maïzena toe en blender het nog eventjes zodat de crème wat steviger is.

Bereiding saus
Snij de ui fijn en pers 3 teentjes knoflook. Fruit dit aan in een ruimere pan/wok.
Voeg de passata, soja kookroom, oregano, gesneden basilicum, paprikapoeder en eventueel wat peper/zout toe.
Laat de saus ongeveer 4 minuten licht koken.

Bereiding ovenschotel
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Verdeel de saus over 2 grote ovenschalen.
Vul de schelpenpasta stuk voor stuk met de vulling/crème en leg het in de pastasaus tot de schaal vol is.
Besprenkel het met nog wat olijfolie.
Bak het geheel zon 20 tot 25 minuten in de oven en laat het daarna nog eventjes afkoelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*