Benodigdheden
500 gr rundergehakt
Olijfolie
2 grote puntpaprika’s (in stukjes gesneden)
3 tenen knoflook (geperst)
1 rode ui (fijn gesneden)
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes (400 ml)
1,5 liter kippenbouillon
1 blikje mais (400 gr)
100 gr quinoa
Bieslook
Bereiding
Kruid het gehakt met wat peper en zout en draai er balletjes van.
Doe de olijfolie in een soeppan, fruit hierin de gesneden uit en bak hierin de gehaktballetjes, voeg vervolgens de geperste knoflook toe.
Doe de gesneden paprika bij de gehaktballetjes samen met de gerookte paprikapoeder.
Voeg de tomatenblokjes, quinoa en kippenbouillon toe.
Spoel ondertussen de mais af in een vergiet, laat het uitlekken en voeg dit eveneens toe bij de rest van de soep.
Serveer de soep met wat gesneden bieslook.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie