Spaanse tomatensoep met gehaktballetjes

Benodigdheden
500gr rundergehakt
Olijfolie
2 grote puntpaprika’s (in stukjes gesneden)
3 tenen knoflook (geperst)
1 rode ui (fijn gesneden)
1tl gerookte paprikapoeder
1 blik tomatenblokjes (400ml)
1,5 liter kippenbouillon
1 blikje mais (400gr)
100gr quinoa
Bieslook

Bereiding
Kruid het gehakt met wat peper en zout en draai er balletjes van.
Doe de olijfolie in een soeppan, fruit hierin de gesneden uit en bak hierin de gehaktballetjes, voeg vervolgens de geperste knoflook toe.

Doe de gesneden paprika bij de gehaktballetjes samen met de gerookte paprikapoeder.

Voeg de tomatenblokjes, quinoa en kippenbouillon toe.

Spoel ondertussen de mais af in een vergiet, laat het uitlekken en voeg dit eveneens toe bij de rest van de soep.

Serveer de soep met wat gesneden bieslook.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*