
Benodigdheden
40 gr lijnzaad (gemalen)
40 gr pompoenpitten (zelf malen)
40 gr zonnebloempitten (zelf malen)
40 gr amandelmeel
2 el gesmolten roomboter
1 tl bakpoeder (wijnsteen)
20 gr speculaaskruiden
2 snufjes zout
1 el stevia kristalsuiker (hoeveelheid zelf bepalen m.b.t. zoetheid)
Beetje warm water
1 geklust ei om het te bestrijken
Amandelschaafsel ter garnering
Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten op 175 graden.
Maal de pitten in een blender/koffiemolen of plet het in een vijzel.
Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kom goed door elkaar. Vergeet het snufje zout niet!
Voeg eerst een eetlepel warm water toe en meng goed door het deeg. Voeg daarna zoveel warm water toe tot je een stevige maar elastische deegbal hebt (dat is overigens bijzonder weinig water). Proef het deeg en breng goed op smaak middels extra stevia kristalsuiker.
Rol het deeg uit op bakpapier tot een rechthoekige plak van ongeveer 1cm dik. Bestrijk de bovenkant voorzichtig met een geklutst ei en bestrooi met amandelschaafsel.
Bak het geheel in het midden van de oven in ongeveer 45-50 minuten gaar en bros. Niet te hard bakken en opletten dat het niet verbrand.
Bron: Koolhydraatarm recept
Geef als eerste een reactie