Benodigdheden
200 gr amandelmeel
50 gr stevia kristalsuiker
50 gr ongezouten roomboter
50 gr roomkaas (monchou)
4 grote eieren
2 tl bakpoeder
2 el speculaaskruiden
Snufje zout
1 tl vanille aroma
Handje pecannoten als topping
Bereiding
Verwarm de oven 10 minuten voor op 180 graden.
Bekleed de cakevorm met bakpapier, vet het in of gebruik een siliconen cakevorm.
Meng in een grote kom de amandelmeel, zout, speculaaskruiden en bakpoeder.
Doe in een magnetronbestendige kom de roomboter en roomkaas in blokjes en verwarm dit zo’n 30 seconden tot 1 minuut (600W), zodat het gesmolten is.
Voeg de stevia kristalsuiker toe aan de gesmolten roomboter en -kaas en voeg dit geheel toe aan de amandelmeel.
Doe de eieren bij het beslag en meng het met een mixer goed doorelkaar.
Giet alles in een cakevorm en strooi er pecannoten als topping overheen.
Bak de speculaaskoek in 35 minuten gaar.
Geef als eerste een reactie