Spinaziesalade met kersen & basilicum

Benodigdheden (4 personen)
1 bos verse basilicum
4 el witte wijnazijn
7 el olijfolie
1 rode ui
100 gr ongebrande hazelnoten
400 gr verse gesneden snijbonen
500 gr spinazie (gewassen)
200 gr witte kaas
100 gr verse of gedroogde kersen

Bereidingswijze
Doe de basilicumblaadjes, azijn en 5 el olijfolie in een hoge beker en pureer dit met een staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snij de rode ui in stukjes en hak de hazelnoten grof.

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de hazelnoten, snijbonen, peper en eventueel zout toe en bak het zo’n 6 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Voeg de helft van de spinazie toe en laat al omscheppend in 1 minuut iets slinken. Verdeel het over een grote serveerschaal en schep de rest van de spinazie erdoor.

Besprenkel de spinaziesalade met de basilicumdressing, verkruimel de kaas erover en leg de kersen erop. Bestrooi met peper en serveer.

Optie: vervang de kersen door gedroogde cranberry’s.

Bron: De Allerhande.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*