Benodigdheden
500 gr spruitjes
2 el chili-olie
1 punt paprika
1 rode ui
3 tl kerrie
150 gr uitgebakken spekjes/bacon
Koriander
125 gr taugé
4 eieren
200 gr crème fraiche
Geraspte kaas
Bereiding
Kook de spruitjes beetgaar in ongeveer 10 minuten en bak ondertussen de uitgebakken spekjes/bacon. Giet vervolgens de spruitjes af.
Doe de chili-olie in de pan en fruit hierin de gesneden ui en doe vervolgens de gesneden puntpaprika bij. Voeg de spruitjes toe, samen met de kerrie en uitgebakken spekjes/bacon. Roerbak het geheel.
Doe in een aparte kom 4 eieren met crème fraiche en roer het geheel goed door elkaar.
Neem een grote ovenschaal en olie deze in. Doe hierin de roerbak van spruitjes. Voeg hieraan toe de taugé en schenk vervolgens hierover heen de mix van eieren met crème fraiche. Strooi hier nog wat geraspte kaas over en laat het geheel zo’n 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken.
Serveer het met wat koriander en eventueel harissa.
Tip: laat de bacon weg en vervang het door tempeh met vissaus. Heerlijk vegetarisch gerecht.
Hans heeft er in elk geval heerlijk in omgeslagen!
Geef als eerste een reactie