Benodigdheden (4 personen)
1 kg zoete aardappel
500 gr gesneden andijvie
2 punt paprika’s
40 gr geroosterde pijnboompitten
4 kalkoenfilet
Bereiding
Schil de zoete aardappelen met een dunschiller, snij deze in gelijke stukken en kook ze, eventueel met wat zout, in 10 minuten gaar.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter in 3 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
Bak de kalkoenfilet (gekruid met wat peper en zout) in 5 minuten gaar op hoog vuur.
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snij het in kleine blokjes.
Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de paprika en andijvie door de puree en verwarm al omscheppend 3 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper.
Verdeel de stamppot over de borden en leg de kalkoenfilet erbij. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie