Benodigdheden
300 gr boerenkool (schoongewicht)
2 grote zoete aardappelen (700 gram)
2 rode uien, in ringen of stukjes gesneden
3 el balsamico
Geraspte kaas
100 gram feta, in kleine blokjes gesneden
Olijfolie
Bereiding
Kook de boerenkool in ongeveer 10 minuten beetgaar. Giet de boerenkool dan af.
Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar in ongeveer 10 minuten en giet ze af.
Stamp de zoete aardappelen tot een puree. Meng hierdoor wat olijfolie een de geraspte kaas en breng op smaak met zout en peper.
Bak de uien goudbruin in de olijfolie en giet er dan de balsamico bij. Laat dit net zo lang bakken tot de balsamico is opgenomen door de uien.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan waar je de boerenkool in gekookt hebt. Bak hierin even de boerenkool, voeg de zoete aardappelpuree en balsamico uien toe en meng het voorzichtig door.
Serveer het met wat blokjes feta erover.
Bron: Culinea.nl
Geef als eerste een reactie