
Benodigdheden
80 gr roomboter, ongezouten
100 gr monchou
4 eieren
120 gr amandelmeel
2 zakjes oploskoffie
4 tl vanille-aroma
8 el stevia kristalsuiker
160 ml slagroom
200 gr mascarpone
Cacaopoeder
10 ml koude koffie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt in een pannetje 40 gr roomboter en 50gr monchou.
Doe 60gr amandelmeel, 3 el stevia kristalsuiker, 1 zakje oploskoffie en 2 tl vanille-aroma in een aparte kom en meng dit.
Voeg hieraan toe de gesmolten roomboter en monchou, te samen met 2 eieren. Roer alles met een garde goed door elkaar.
Doe het mengsel in een ingevette springvorm en bak het 20 minuten in de oven.
Doe dit 2x, zodat je 2 cakelagen krijgt. Laat het goed afkoelen.
Maak ondertussen de vulling.
Doe 160 ml slagroom in een beslagkom en klop het geheel stijf.
Voeg hieraan toe 200 gr mascarpone, 2 el stevia kristalsuiker (mocht je het niet zoet genoeg vinden, doe er dan nog een eetlepel bij) en roer het geheel goed door elkaar. Laat het geheel goed afkoelen in de koelkast.
Prik in 1 cakelaag gaatjes met een sateprikker (veel gaatjes) en schenk hierover heen de koude koffie.
Smeer de helft van het slagroommengsel hierop en leg vervolgens de 2e cakelaag hierop met daarop de rest van het slagroommengsels.
Strooi de cacaopoeder erover en snij het geheel in stukken.
Bron: Lowcarbchef
Geef als eerste een reactie