Benodigdheden
2 rode uien (gesnipperd)
500 gr rundergehakt
1 prei (gesneden)
1 wortel (in blokjes)
400 ml kokosmelk
400 ml water
1,5 kg tomaten
3 cm gember (geraspt)
2 tenen knoflook (geperst)
Peper/zout
500 ml water
3 groentebouillon blokjes
140 gr tomatenpuree
50 gr pesto
2 tl komijnpoeder
1e l sambal
Koriander, gesneden
Olijfolie
Bereiding
Snij de tomaten in stukken en kook deze in een pan. Als het een beetje als prut eruit gaat zien, haal het van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer tot moes.
Fruit de ui, gember, knoflook,prei en wortel in de soeppan. Voeg hieraan toe de gekruide rundergehakt en bak het rul (geen balletjes dus).
Als het geheel gaar is voeg hieraan toe de tomatenmix, tomatenpuree, pesto, komijnpoeder en sambal. Mix het geheel goed door.
Voeg vervolgens 500 ml water, 3 groentebouillonblokjes en 400 ml kokosmelk toe.
Laat het geheel 15 minuten lichtjes koken.
Serveer de soep met wat gesneden koriander.
Geef als eerste een reactie