Benodigdheden
400 gr kikkererwten in blik
2 preien
800 gr flespompoen
2 tenen knoflook
1 el Ras el Hanout
3 el olijfolie
4 vegetarische worstjes
50 gr pompoenpitten
Zelfgemaakte Raita
Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.
Snij de preien in de lengte door de helft en was goed onder stromend water.
Snij de helften in stukken van ca. 5 cm lang.
Schil de flespompoen met een dunschiller, halveer de pompoen en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm. Je kan uiteraard ook kant en klaar pompoenblokjes hiervoor gebruiken.
Plet de tenen knoflook en snij grof, is kan natuurlijk ook geperste knoflook zijn.
Meng de kikkererwten, prei, pompoen en knoflook in een grote kom met de Ras el Hanout.
Verdeel de groente over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ongeveer 30 minuten.
Schep het na 20 minuten om, leg de worstjes erbij en bestrooi met de pompoenpitten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de traybake met overheerlijke, frisse, zelfgemaakte Raita.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie