Vega zoete-aardappelbowl met hummusdressing

Benodigdheden (4 personen)
500 gr zoete aardappelen
2 aubergines
400 gr kidneybonen in blik
4 el olijfolie mild
400 gr vegetarische balletjes
100 gr hummus pikant
2 tl witte natuurazijn
2 el water
2 bosuien

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
Snij de aubergines in de breedte in plakken en daarna in repen.
Doe de bonen in een vergiet, spoel onder koud stromend water, laat uitlekken en dep ze droog.

Verdeel de zoete aardappel en bonen naast elkaar over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel het met olijfolie.

Verdeel de aubergine over een tweede met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel het met olijfolie.

Bestrooi de groenten en bonen met peper en eventueel zout. Bak ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om en wissel de bakplaten.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische balletjes 5 minuten op middelhoog vuur. Keer regelmatig.

Klop ondertussen de hummus met de azijn, het water en de peper tot een dressing.
Snij de bosuien in dunne ringetjes.

Neem de bakplaten uit de oven. Schep de kidneybonen door de bosui. Verdeel de zoete aardappel, vegaballetjes, aubergine en kidneybonen naast elkaar over de borden. Verdeel de hummusdressing erover.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*