Benodigdheden
4 cm verse gember (gerapst)
6 el olijfolie
150 gr korma currypasta Fair Trade
400 ml tomatenblokjes
200 ml kokosmelk
350 gr vegetarische kipstukjes
1 rode ui (fijngesneden)
3 teentjes knoflook (geperst)
800 gr bloemkoolrijst
400 gr spinazie
Bereiding
Verhit wat olijfolie in een wok of hapjespan en bak de geraspte gember, fijngesneden ui, uitgeperste knoflook en currypasta zo’n 2 minuten op laag vuur.
Voeg de tomaten en kokosmelk toe, breng dit al roerend aan de kook en voeg vervolgens de vegetarische kipstukjes toe. Laat dit zo’n 6 minuten afgedekt op laag vuur stoven. Roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de hapjespan en bak de bloemkoolrijst zo’n 2 minuten. Voeg beetje voor beetje de spinazie toe en laat het al omscheppend .
Verdeel de bloemkoolrijst, spinazie en korma over de borden en bestrooi met het eventueel met wat amandelschaafsel.
Geef als eerste een reactie