Benodigdheden (8 porties)
3 tl komijn
4 tl mosterdpoeder
2 uien, fijngesneden
5 cm verse gember, geraspt
6 tenen knoflook
350 gr wortel, julienne gesneden
2 tl kurkuma
2 tl chilipoeder
2 tl garam masala
800 gr tomatenblokjes
800 ml kokosmelk
400 gr kikkererwten (uitlekwaarde)
500 gr linzen (uitlekwaarde)
1 limoen
1 el stevia kristalsuiker
Olijfolie
Sojasaus
Bereiding
Verhit in een hapjespan de olie en fruit de ui met de geraspte gember en uitgeperste knoflook.
Voeg de julienne gesneden wortel en alle specerijen toe en bak het geheel zo’n 5 minuten zachtjes mee.
Voeg de tomatenblokjes, kokosmelk, uitgelekt en afgespoelde linzen en kikkererwten toe en breng het aan de kook.
Breng de curry op smaak met limoensap en garneer het met wat verse koriander en eventueel wat sojasaus.
Bron: Jumbo
Geef als eerste een reactie