Benodigdheden
Keukenmachine
100 gr sjalotten
2 stengels citroengras
4 cm verse gemberwortel
3 tenen knoflook
75 gr cashewnoten
2 tl gemalen kurkuma (koenjit)
1½ tl gemalen komijn
1½ tl gemalen korianderzaad
1 tl gemalen kaneel
½ tl gemalen kruidnagel
½ tl chilivlokken
2 potten Smaak Jackfruit
2 el arachideolie
400 ml kokosmelk
100 ml kraanwater
3 el ketjap manis
7½ gr verse koriander
Bereiding
Snij de sjalotten in stukken. Verwijder de droge stelen van het citroengras (bewaar dit wel) en snij het zachtere deel in grove stukken. Schil de gember en snijd in stukken. Doe samen met de knoflook, cashewnoten en alle specerijen in de keukenmachine en pureer tot een pasta.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de currypasta 5 min. op middelhoog vuur.
Doe de jackfruit in een zeef, spoel af onder koud stromend water en laat uitlekken. Snij het grof in de lengte.
Voeg de jackfruit toe aan de pasta en bak nog ongeveer 2 minuten mee. Voeg de kokosmelk, water, ketjap manis en de achtergehouden stengels citroengras toe en laat met de deksel op de pan ongeveer 45 minuten stoven.
Neem de deksel van de pan en laat nog ongeveer 15 minuten inkoken. Breek eventueel met een pollepel grotere stukken jackfruit in kleinere stukken.
Verwijder de stengels citroengras en breng het verder eventueel op smaak met zout.
Snij de koriander grof en verdeel vlak voor het serveren over de rendang.
Lekker met rijst, gebakken uitjes en atjar.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie