Benodigdheden (4 personen)
½ middelgrote ui
4 el appelciderazijn
180 gr gegrilde artisjok in olie
360 gr witte bonen in pot
200 gr kidneybonen
340 gr vegetarische kipstukjes
125 gr crème fraîche/haver fraiche (vegan)
2 appels
Halve krop ijsbergsla
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snij de halve ui in heel dunne, halve ringen en meng in een kommetje met de helft van de azijn. Laat dit staan terwijl je de rest van de salade maakt.
Laat de artisjok uitlekken. Vang de olie op.
Spoel alle bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Dep ze droog en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el van de artisjokolie (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak 20 minuten in de oven.
Bak ondertussen de vegetarische kipstukjes knapperig.
Schep de bonen halverwege om.
Meng de crème/haver fraîche met de rest van de overgebleven olie van de artisjok, de rest van de azijn, peper en eventueel zout. Mix met de staafmixer tot een romige dressing.
Schil de appels en snij ze in kwarten, verwijder het klokhuis en snij in heel dunne plakjes.
Snij de ijsbergsla en meng het samen met de helft van de dressing en de gemarineerde ui. Verdeel over de borden.
Leg hierop de appel en de rest van de artisjok. Verdeel de knapperige bonen en de gebakken vegetarische kipstukjes erover en serveer met de rest van de dressing als dip.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie