
Benodigdheden (4 personen)
2 venkelknollen
1 rode ui
25 gr ongezouten roomboter
1 el bloem
125 ml volle melk
500 ml water
1 groentebouillontablet
100 gr gerookte zalm
dille
Bereiding
Snij de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Halveer de knollen in de lengte en snijd ze in dunne plakken.
Snipper de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui ongeveer 3 minuten.
Voeg de venkel toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de bloem toe en bak het geheel ongeveer 3 minuten.
Schenk de melk en het water erbij, voeg het bouillontablet toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur zo’n 10 minuten koken tot de venkel zacht is.
Snij ondertussen de gerookte zalm in reepjes.
Neem de pan van het vuur en pureer het met een staafmixer tot een gladde soep. Breng het op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 kommen en garneer met de zalm en wat dille.
Bron: De Allerhande.
Geef als eerste een reactie