Vietnamese stoofvleescurry

Benodigdheden
500 gr runderstoofvlees
2 tl kurkuma (koenjit)
2 el (arachide) olie
3 sjalotjes, gesnipperd
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 stengels citroengras (sereh), in stukken gekneusd
2 chilipepers, gesneden
1 el kerriepoeder
3 hele steranijs
2 dl hete water
3 el Vietnamese vissaus
1 el stevia kristalsuiker
sojasaus
½ bosje verse (Thaise) basilicum, zonder stelen
1 rode ui, in dunne ringen voor de garnering

Bereiding
Kruid het rundvlees met wat peper en zout. Bak het lichtjes aan in de braadpan. Voeg 1 liter bouillonwater en wat laurier toe en kook het geheel zo’n 1,5 a 2 uur.

Meng in de braadpan wat kurkuma, rode ui, knoflook, citroengras en chilipeper in een beetje olie tot dat het een geurig geheel is.

Voeg kerriepoeder en de helft van het steranijspoeder toe en bak 10 seconden mee. Voeg vervolgens de blokjes vlees toe.
Voeg warme water, vissaus en stevia kristalsuiker toe.

Breng aan de kook, voeg de kokosmelk toe zodat al het vlees onder staat en laat sudderen.

Voor het serveren proeven en op smaak brengen met sojasaus. Verwijder nog wel even de stengels citroengras en de steranijs.

Thaise basilicum in reepjes en rode ui in dunne ringen toevoegen en serveren met bijvoorbeeld 200 ml quinoa en sperzieboontjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*