Benodigdheden salade
2 venkelknollen (gesneden)
3 witlofstronken
100 gr walnoten (in stukjes gehakt)
175 gr gorgonzola
2 appels (in blokjes)
Benodigdheden dressing
6 el olijfolie
2 el citroensap
2 el witte balsamico
1 el honing
Peterselie
Peper/zout
Bereiding
Snij de venkelbladen alvast voor de garnering
Was de venkelknol en verwijder de harde kern. Snij de venkelknol in streepjes en doe het in de kom.
Was de witlof en verwijder ook hier de harde kern en snij het in dunne streepjes. Voeg dit bij de venkelknol in de kom.
Schil en snij 2 appels in blokjes en voeg deze bij de salade.
Hak de walnoten in stukjes en doe ik bij de witlof en venkel, evenals de stukjes gorgonzola.
Maak de dressing van olijfolie, citroensap, balsamico, honing, peterselie, peper en zout.
Serveer de salade met de dressing en venkelbladen als garnering.
Bron: This is your cook book
Geef als eerste een reactie