Benodigdheden (4 personen)
3 el olijfolie
2 kleine potten witte bonen (360 gr per pot)
2 blikken canneli- of reuzebonen (310 gr per blik)
2 el sojamelk, ongezoet
1 zak verse spinazie
20 cherrytomaten
1 bakje verse roomkaas/paturain
Bereiding
Spoel de 2 soorten bonen af en laat het goed uitlekken.
Doe de sojamelk en bonen in een pan en verwarm al roerend 4 minuten.
Stamp de bonen met een pureestamper tot een grove puree.
Spoel de spinazie goed af en laat het uitlekken.
Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de spinazie 2 minuten. Laat het goed uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit.
Doe de spinazie, tomaat en roomkaas aan het bonenmengsel toe en warm al roerend 2 minuten door. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
Heerlijk met een rundervinkje of vegetarische burger.
Bron: De Allerhande
Geef als eerste een reactie