Wittebonenstamp met spinazie en tomaat

Benodigdheden (4 personen)
3 el olijfolie
2 kleine potten witte bonen (360 gr per pot)
2 blikken canneli- of reuzebonen (310 gr per blik)
2 el sojamelk, ongezoet
1 zak verse spinazie
20 cherrytomaten
1 bakje verse roomkaas/paturain

Bereiding
Spoel de 2 soorten bonen af en laat het goed uitlekken.
Doe de sojamelk en bonen in een pan en verwarm al roerend 4 minuten.
Stamp de bonen met een pureestamper tot een grove puree.

Spoel de spinazie goed af en laat het uitlekken.

Verhit wat olijfolie in een wok en roerbak de spinazie 2 minuten. Laat het goed uitlekken in een vergiet en druk het vocht eruit.

Doe de spinazie, tomaat en roomkaas aan het bonenmengsel toe en warm al roerend 2 minuten door. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

Heerlijk met een rundervinkje of vegetarische burger.

Bron: De Allerhande

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*