Zalm-, groentequiche met trostomaatjes

Benodigdheden
300 gr zalm
Dille
6 stengels bleekselderij
1 puntpaprika
Olijfolie
2 courgettes
10 stuks cherry-trostomaatjes
6 eieren
200 ml slagroom
100 gr ricotta
Peper en zout

Bereiding
Snij de zalm in blokjes. Meng flink wat dille met de zalm, samen met wat peper en zout.

Snij de bleekselderij en paprika fijn en bak dit ongeveer 2 minuten in wat olie met een beetje zout.

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden en vet de springvorm in.

Schaaf de courgette in dunne plakjes en bedek de bodem van de vorm ermee. Strooi er een beetje peper over. De rest van de courgette gebruik je straks bovenop.

Verdeel de gebakken paprika, bleekselderij en de blokjes zalm over de plakjes courgette. Leg de trostomaatjes tussen vis en groente. Dek het geheel af met overige plakjes courgette.

Klop de eieren met ricotta, slagroom en wat peper en zout los en giet dit over de vulling; even schudden om goed te verdelen.

Bak de quiche 45 minuten of tot het ei is gestold en de quiche gaar is. Dek eventueel halverwege af om verbranden te voorkomen.

Bron: Koolhydraatarmrecept

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*