Zalm met pittige kikkererwten en Griekse yoghurt

Zalm met kikkererwten

Benodigdheden (3 personen)
3 grote zalmfilets of 6 kleintjes
Babyspinazie


Marinade
:
150 gr Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
2 cm geraspte verse gember
1 tl komijnpoeder
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 tl cayennepoeder
Snufje zout

Pittige kikkererwten:
1 el kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl cayennepeper
1 tl korianderpoeder
1 tl kaneel
1 tl mosterdzaad
1 rode ui, gesnipperd
5 cm geraspte verse gember
1 el olijfolie
2 blikjes kikkererwten (uitlekwaarde 240 gr) afgespoeld

Saus:
300 ml Griekse yoghurt
1 geraspte komkommer
Ongeveer 5 takjes munt

Doe alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal, leg hier de zalmfilets in en bedek het met zoveel mogelijk marinade. Laat het geheel afgedekt ongeveer 30 minuten in de koelkast staan.

Doe alle ingrediënten voor de pittige kikkererwten in een pan en rooster het geheel zo’n 5 minuten.

Haal de zalmfilets uit de marinade en bak deze in de pan (ongeveer 3 minuten boven- en onderkant).

Rasp de komkommer en laat het uitlekken. Snij de munt en doe dit samen met de geraspte komkommer door de Griekse yoghurt.

Serveer de zalm op de kikkererwten met een beetje (rauwe) babyspinazie en Griekse yoghurtsaus.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*