Zelfgemaakte basilicum-knoflook olie

Ik vind het heerlijk om te koken met olie. Het liefst olie met aroma.
In het begin kocht ik dit soort olie in de winkel, maar had al snel het idee: “dit kan ikzelf toch ook maken”.

Basilicum gebruik ik heel veel, evenals knoflook. Koken deed is sowieso al in olijfolie. De olijfolie koop ik altijd in voorraad bij de Lidl. Goede olijfolie en niet te duur, in vergelijking tot andere supermarkten. Zo is het idee 2 jaar geleden ontstaan om zelf de basilicum-knoflook olie te maken.

Ik ben naar de Welkoop gegaan, omdat zij daar een diversiteit aan spullen hebben op het gebied om zelf dingen te kweken, maar ook (in) te maken. Ongetwijfeld is dit elders ook te koop.

Het is zo ontzettend simpel: je doet basilicum in de weckfles, samen met wat knoflook en doet hier olijfolie bij. Laat het ongeveer 6 weken staan en dan is de aroma compleet. Daarom heb ik hier meerdere flessen van staan. Telkens als er eentje op/leeg is, maak ik weer een nieuwe.

De basilicum die uit de olie komt kan je gebruiken voor in een salade of voor in een pasta. Niets is weggegooid, dit geldt ook voor de knoflook. Die kan je prima hergebruiken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*