Zelfgemaakte munt-gember ijsthee

Het mooie, hopelijk ook warme, weer is in aantocht.
Drinken is een belangrijk ding, maar wat moet je drinken? In de meeste frisdranken die je in de winkel koopt zit ontzettend veel suiker.

Het beste is uiteraard gewoon water, maar dit wil je niet continue drinken.
Zero frisdrank kan dan nog het beste. De zero cola zit geen suiker (ook geen toegevoegde suiker) in.

Maar let op: je hebt ook zero Fanta (sinaasappel, pomelo en lime). Als je goed leest staat op het etiket: geen toegevoegde suikers of no added sugar. Dat houdt in dat er wel suiker in zit, maar er geen suikers aan toegevoegd zijn. Bijzonder verleidelijk, omdat er “zero” op staat, maar dit klopt niet.

Wij drinken tegenwoordig vers gemaakte thee, wat niet alleen warm, maar ook koud heerlijk verfrissend is.
Hierbij doen wij gesneden plakjes verse gember (stuk of 8) met een paar takjes munt (stuk of 5) in een fles en gieten, 2 theelepels stevia kristalsuiker erbij en de rest aanvullen met gekookte water. Dit op basis van 1 tot 1,5 liter water.

Gember heeft als voordeel dat het ontstekingsremmend werkt, maar het is in combinatie met verse munt en water een heerlijkheid en zeer verfrissend om te drinken.

Let op: er zijn veel supermarkten die tegenwoordig inspringen op de gezondheid en dit soort verse producten, waardoor je in de supermarkt tegenwoordig een keuze kan maken in het kopen van Munt en Theemunt.
Laat je niet gek maken. Gewone munt smaakt net zo goed als theemunt, alleen is het laatste een stuk duurder dan gewone munt.

Laat het geheel afkoelen en je hebt een overheerlijke ice tea.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*