Benodigdheden
Olijfolie
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
1 tl gemberpoeder
1 liter kippenbouillon
1 appel
1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
1,5 el stevia kristalsuiker
3 eieren
2 el agar agar
Taugé
Bosuitjes (gesneden)
Bereiding
Doe wat olijfolie in de soeppan.
Snij de rode ui fijn en pers de knoflook. Doe dit samen met de tomatenpuree, gemberpoeder en een eetlepel water in de soeppan en fruit het geheel aan.
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Pureer vervolgens de appel met een staafmixer.
Voeg de kippenbouillon toe samen met de gepureerde appel, tomatenblokjes en stevia kristalsuiker en laat het geheel zo’n 20 minuten op laag vuur pruttelen.
Doe de eieren in een koekenpan en maak er een grote omelet van.
Snij de omelet in dunne reepjes.
Meng de agar agar in een kom met 2 eetlepels water en voeg dit al roerend toe aan de soep. Breng het eventueel op smaak met wat soja en peper.
Als de soep lichtgebonden is serveer het in een kom met wat wat reepjes omelet, taugé en gesneden bosui.
Bron: Boodschappen.nl
Geef als eerste een reactie