
Benodigdheden (voor 500 ml)
140 ml tomatenpuree
200 ml water
1 blikje gepelde tomaten
1 rode ui (gesneden)
1 teentje knoflook (geperst)
50 ml rode wijnazijn
Agar agar of Johannes broodpitmeel (= vervanger voor maizena)
Peper, zout
4 el stevia kristalsuiker
2 tl sesamolie
Bereiding
Bak de ui en knoflook in een beetje olijfolie en voeg de gepelde tomaten in stukjes toe en plet ze in de pan.
Voeg na ongeveer 1 minuut de wijnazijn, tomatenpuree en water toe met wat peper en zout.
Zeef het mengsel nadat het heeft gekookt (bewaar het overblijfsel voor de foe yong hai bereiding).
Verwarm de gezeefde saus en voeg de stevia kristalsuiker toe.
Voeg tenslotte de sesamolie toe en eventueel wat agar agar of Johannes broodpitmeel om de saus te binden, mocht dat nodig zijn.
NB: agar agar of Johannes broodpitmeel is een bindmiddel en daarmee een goede vervanger voor maizena.
Verkrijgbaar onder andere bij:
De Tuinen
Ekoplaza
Geef als eerste een reactie