Benodigdheden (4 porties)
500gr zuurkool
1 groene pompoen (Kabocha)
1 rode uien
175 gr uitgebakken spekjes
125 gr crème fraiche
1 el groentebouillonpoeder
Zwarte peper
Dille
Tijm
150 gr geraspte oude kaas
1 zak rucola
Bereiding
Kook de zuurkool ongeveer 20 minuten in een bodem water.
Snij de pompoen in grove stukken en schraap de pitten eruit.
Zet de pompoen met schil in een pan onder water en kook het zo’n 15 minuten tot het zacht is. Je hoeft een pompoen niet te schillen.
Snij de rode uien in fijne stukjes en bak dit samen met de spekjes, tot deze zijn uitgebakken.
Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.
Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet en giet de pompoen af.
Giet de pompoen af en pureer het met een staafmixer. Roer vervolgens de crème fraiche er doorheen.
Leg in een ovenschotel een laagje gekookte zuurkool en bestrooi het met wat dille en tijm. Meng de rest van de zuurkool door de gepureerde pompoen en voeg hieraan toe de groentebouillonpoeder, wat peper en eventueel ook nog wat dille en tijm (zelf inschatten).
Verdeel een laagje pompoenpuree over de zuurkool in de ovenschotel, schep er vervolgens de uitgebakken spekjes met ui overheen en vervolgens weer een laag pompoenpuree.
Bestrooi het geheel met een laag geraspte kaas en zet de ovenschaal zo’n 30 minuten in de oven op 200 graden.
Verdeel de rucola over de borden en serveer hierop de zuurkool-pompoen ovenschotel.
Bron: Koolhydraatarm recept
Geef als eerste een reactie