Zuurkoolschotel, koolhydraatarm

Benodigdheden
1 knolselderij
500 gr zuurkool
1 liter water
2 groentebouillonblokjes
100 gr kruiden roomkaas
Geraspte kaas
Uitgebakken spekjes
Peper

Bereiding
Schil en snij de knolselderij in blokjes en kook het zo’n 15 minuten in 1 liter groentebouillon.
Giet de knolselderij af en pureer het met een staafmixer.

Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.

Voeg de zuurkool, uitgebakken spekjes en roomkaas toe aan de knolselderij en roer alles goed door elkaar heen. Voeg eventueel nog wat peper toe.

Schep het geheel in een ovenschaal en strooi hierover heen wat geraspte kaas. Ze de ovenschaal zo’n 20 minuten in de oven.

Serveer de zuurkoolschotel met een gehaktbal/rookworst en eventueel met wat jus.

Bron: Makkelijk afvallen

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*