Zwarte bonenschotel met chorizo en zoete aardappel

Zwarte bonenschotel

Benodigdheden voor 3 personen:
4 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
100 gr chorizo in blokjes
Kokosrasp, handjevol
2 rode uien
2 blikken zwarte bonen (uitlekwaarde 265 gr per blik), afgespoeld
Koriander, gesneden
Griekse yoghurt
Zout en peper
Olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.
  2. Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Doe deze in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie, peper en zout.
  3. Rooster de aardappelblokjes in de voorverwarmde oven zo’n 20 minuten.
  4. Voeg na 20 minuten de blokjes chorizo, gesneden ui en geraspte kokos toe. Rooster dit geheel zo’n 15 minuten in de oven.
  5. Schep na 15 minuten de afgespoelde zwarte bonen door de zoete aardappelen en chorizo en laat het geheel nog even warm worden (zo’n 5 minuten).
  6. Serveer het geheel op een bord, doe er wat gesneden koriander, kokosrasp en een beetje Griekse yoghurt overheen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*