Benodigdheden voor 3 personen:
4 zoete aardappelen, geschild en in blokjes
100 gr chorizo in blokjes
Kokosrasp, handjevol
2 rode uien
2 blikken zwarte bonen (uitlekwaarde 265 gr per blik), afgespoeld
Koriander, gesneden
Griekse yoghurt
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 graden.
- Schil en snij de zoete aardappelen in blokjes. Doe deze in een ovenschaal en besprenkel ze met een beetje olijfolie, peper en zout.
- Rooster de aardappelblokjes in de voorverwarmde oven zo’n 20 minuten.
- Voeg na 20 minuten de blokjes chorizo, gesneden ui en geraspte kokos toe. Rooster dit geheel zo’n 15 minuten in de oven.
- Schep na 15 minuten de afgespoelde zwarte bonen door de zoete aardappelen en chorizo en laat het geheel nog even warm worden (zo’n 5 minuten).
- Serveer het geheel op een bord, doe er wat gesneden koriander, kokosrasp en een beetje Griekse yoghurt overheen.
Geef als eerste een reactie